Philips Airfryer

Goedkope Airfryer

Philips Air Fryer Kopen (in 2024)

Philips is één van de bekendste merken als het om airfryers gaat. Philips zelf noemt het vaak de gezonde friteur en dat snappen wij wel. Philips is voorloper als het om Air fryers gaat en ze ontwikkelen in een razendtempo door. Wil je voor het allerbeste merk gaat en de voorloper op gebied van heteluchtfriteuses? Dan raden wij direct Philips aan. Vergelijk het een beetje met Rolex in de horlogewereld.  

Onze Philips Air Fryers

Alles over Philips Airfryers

Philips Airfryers staan bekend om hun innovatieve technologie die gezonde kookmogelijkheden biedt zonder concessies te doen aan smaak en textuur. In plaats van traditionele olie gebruiken deze apparaten hete lucht om voedsel te bereiden, waardoor je gerechten met minder vet kunt bereiden. De Philips Airfryers zijn voorzien van de gepatenteerde Rapid Air-technologie, die zorgt voor een wervelende hete luchtstroom rondom het voedsel, waardoor het gelijkmatig en snel wordt gekookt. Dit resulteert in knapperige, smaakvolle gerechten met tot 90% minder vet dan traditionele frituurmethoden.

Hoe verwarm je een Philips Airfryer?

Het voorverwarmen van een Philips Airfryer is zeer eenvoudig en vaak niet eens nodig dankzij de geavanceerde technologieën die in deze apparaten zijn geïntegreerd. Voor de meeste gerechten kun je direct beginnen met koken zonder vooraf te verwarmen. Als je echter wilt voorverwarmen, volg dan deze stappen:

 1. Stel de temperatuur in: Kies de gewenste temperatuur via het digitale bedieningspaneel of de draaiknop.
 2. Laat de airfryer draaien: Laat het apparaat enkele minuten draaien, meestal 3 tot 5 minuten, tot de ingestelde temperatuur is bereikt.
 3. Wacht op het signaal: Veel modellen geven een geluidssignaal of een melding op het display wanneer de voorverwarming voltooid is.

Dit zorgt ervoor dat je gerechten gelijkmatig worden gekookt en voorkomt dat de buitenkant verbrandt terwijl de binnenkant nog rauw is.

Populaire Philips Airfryer Modellen

Philips biedt een breed scala aan airfryers die variëren in capaciteit, functies en prijs. Hier zijn enkele van de populairste modellen:

 1. Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90:

  • Capaciteit: 1,4 kg voedsel, ideaal voor grote gezinnen of voor het bereiden van meerdere porties tegelijk.
  • Speciale functies: Twin TurboStar-technologie die vet uit het voedsel scheidt en opvangt, QuickClean-mand met antiaanbaklaag voor eenvoudige reiniging, en vijf vooraf ingestelde kookprogramma’s voor gemak.
  • Voordelen: Grote capaciteit, efficiënte vetreductie, en gemakkelijk schoon te maken.
 2. Philips Airfryer Combi XXL 7000 Series HD9875/90:

  • Capaciteit: XXL, geschikt voor grote gezinnen.
  • Speciale functies: Automatische bereidingsprogramma’s, NutriU-app integratie voor gepersonaliseerde recepten en kooktips, energiebesparing tot 60% vergeleken met een conventionele oven.
  • Voordelen: Groot en veelzijdig, ideaal voor gevarieerde en gezonde maaltijden, energiezuinig.
 3. Philips Airfryer XL Essential HD9270/93:

  • Capaciteit: Geschikt voor gezinnen met een capaciteit van 1,2 kg.
  • Speciale functies: Rapid Air-technologie voor gelijkmatige bereiding, NutriU-app connectiviteit voor toegang tot recepten en kookinspiratie, extra bakschaal voor nog meer kookmogelijkheden.
  • Voordelen: Gebruiksvriendelijk, veelzijdig en efficiënt, met extra accessoires voor meer kookopties.

Kosten van een Philips Airfryer

De prijs van een Philips Airfryer kan sterk variëren afhankelijk van het model en de aangeboden functies. Hier is een overzicht van de prijsklassen:

 • Instapmodellen: Modellen zoals de Philips Daily Collection Airfryer beginnen rond de €100. Deze zijn compact en ideaal voor individuen of kleine huishoudens.
 • Middenklasse modellen: Deze airfryers, zoals de Philips Essential Airfryer XL, kosten tussen de €150 en €200. Ze bieden meer capaciteit en geavanceerdere functies zoals digitale bediening en meerdere kookprogramma’s.
 • Hoogwaardige modellen: De geavanceerdere modellen zoals de Philips Airfryer XXL Premium en de Combi XXL 7000 Series kunnen tussen de €250 en €350 kosten. Deze modellen bieden de grootste capaciteit, de meeste functies en zijn ontworpen voor intensief gebruik en grote gezinnen.

Schoonmaken van een Philips Airfryer

Het schoonmaken van een Philips Airfryer is eenvoudig dankzij de QuickClean-functie en de vaatwasmachinebestendige onderdelen. Hier zijn de stappen voor het schoonmaken van je Philips Airfryer:

 1. Laat de airfryer afkoelen: Zorg ervoor dat het apparaat volledig is afgekoeld voordat je begint met schoonmaken.
 2. Verwijder de mand en de pan: Haal deze onderdelen uit het apparaat. De meeste Philips airfryers hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen, maar handwas wordt aanbevolen om de antiaanbaklaag te beschermen.
 3. Week in warm water: Week de mand en de pan enkele minuten in warm water met een mild afwasmiddel om vet en etensresten los te weken.
 4. Gebruik een zachte borstel of spons: Reinig de mand en de pan met een zachte borstel of spons om krassen te voorkomen.
 5. Droog grondig af: Droog de onderdelen grondig af met een schone doek voordat je ze terugplaatst in de airfryer.
 6. Binnenkant schoonmaken: Veeg de binnenkant van de airfryer af met een vochtige doek om eventuele voedselresten of vet te verwijderen. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen die de antiaanbaklaag kunnen beschadigen.
 7. Buitenkant afnemen: Maak de buitenkant van de airfryer schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.

Regelmatig onderhoud en grondige reiniging zorgen ervoor dat je airfryer optimaal blijft functioneren en verlengen de levensduur van het apparaat.

Conclusie

Philips Airfryers zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en veelzijdige manier van koken. Met hun geavanceerde technologieën zoals de Rapid Air en Twin TurboStar, bieden deze apparaten efficiënte en gezonde kookresultaten zonder in te boeten op smaak. De variëteit aan modellen zorgt ervoor dat er een passende airfryer is voor elk huishouden, van kleine appartementen tot grote gezinnen.

Met Philips Airfryers kun je genieten van gezonder eten met minder vet, terwijl je toch kunt genieten van de knapperige textuur en heerlijke smaak van gefrituurd voedsel. De gebruiksvriendelijke functies, zoals de vooraf ingestelde kookprogramma’s en de integratie met de NutriU-app, maken het koken eenvoudig en inspirerend. Bovendien zorgen de vaatwasmachinebestendige onderdelen en de QuickClean-mand ervoor dat schoonmaken een fluitje van een cent is.

Philips Airfryers zijn een waardevolle aanvulling op elke moderne keuken, waar gezondheid, gemak en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Philips Airfryer Blog

Speculaascake

Speculaascake

Een taart of een cake zelf maken wil nog wel eens aardig wat tijd in beslag nemen. Helemaal wanneer er veel ingrediënten nodig zijn om tot het...

Aardbeiencake

Aardbeiencake

Als je zin hebt in een lekkere cake, maar niet uren in de keuken wilt staan, dan is deze simpele aardbeiencake het antwoord. In een handomdraai...

Maiskolfje met Likeur 43

Maiskolfje met Likeur 43

Een maiskolf tijdens een barbecue of als bijgerecht doet het altijd goed. Met een traditionele bereiding smaakt een maiskolf al heerlijk, maar als...